In ons vegetarische gezin
is het elke dag weer een uitdaging
om een gevarieerde
en smakelijke
maaltijd op tafel te zetten.
Gisteravond probeerde ik dit,
met wisselend succes:
Tofupasteitjes
Hak 1 ui, 3 stengels bleekselderij en 1 groene paprika fijn.
Bak ze lichtjes in een scheut olijfolie.
Laat een blok tofu (500 gr) uitlekken en prak het fijn.
Meng de tofu met 2 eetlepels sojasaus,
een ei, 2 flinke eetlepels volkorenmeel,
en een halve theelepel zout.
Voeg de gebakken groenten toe
met 2 eetlepels kerriepoeder,
en meng het goed:
Maak er kleine pasteitjes van
en rol ze door wat tarwekiemen:
Bak ze in de koekenpan,
of zoals ik deed
een half uur in een oven op 180 graden:
Ik serveerde het met zilvervliesrijst (bestrooid met gomasio)
en een salade:
Dit recept is gebaseerd op een recept uit:
Groot Vegetarisch Kookboek van Laurel Robertson
Eet smakelijk!
Oeh lekker!
BeantwoordenVerwijderenIk heb ooit met bijna dezelfde ingrediënten een soort smeersel voor op brood gemaakt, dat was bepaald geen succes, yuk!
Best moeilijk he, elke keer weer wat gezondlekkers tevoorschijn toveren, vooral als je niet zo machtig veel ingrediënten aan wilt schaffen.
Liefs, Yvonne
Oh, wat een goeie! Wij eten ook vegetarisch. Ga het ook eens proberen. Hier wordt trouwens veel gekookt uit 'de dunne vegetariër', erg fijn boekje ook.
BeantwoordenVerwijderenWat lijkt me dat heerlijk, ga ik zeker proberen in ons vegetarische gezin :)
BeantwoordenVerwijderenziter er super gezond en lekker uit, maar mijn dochter is van "lust ik niet" periode (en die periode duurt al heel lang), soms in een creatieve kookbui maak ik iets extra's voor mijzelf, dan is dit een leuk recept!
BeantwoordenVerwijderen-hier eten we vega, maar ik lus soms stukje vis-