Een echte herfstcake,
omdat het Vandaag echt Herfst is,
en we hier Morgen wat te vieren hebben!
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop 250 gram zachte roomboter met 200 gram suiker/agavesiroop/dadelstroop
tot een luchtige massa.
Voeg één voor één 5 eieren toe,
elk ei moet volledig opgenomen zijn voor je het volgende ei erbij doet.
Spatel voorzichtig, beetje bij beetje,
250 gram bloem of meel, samen met 2 tl wijnsteenpoeder
(of 4 tl bij gebruik van stroop),
1 tl kaneel en 2 tl anijszaad door het beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig in een ovenschaal.
Steek er schijfjes van 3 of 4 (geschilde) appels in.
In 45 minuten goudbruin bakken.
Laat zeker een half uur afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Smakelijke herfst!
Hmmm dat ziet er zalig uit. Fijne dag morgen én smul lekker!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er echt verrukkelijk uit! Liefs MiM
BeantwoordenVerwijderenMmmmmmm,, lekker! Inspirerend he die appeltijd...ik maakte vandaag appelflappen.
BeantwoordenVerwijderen