Ik kreeg glutenvrij,
suikervrij, zuivelvrij, histaminevrij bezoek,
en dus bakte ik wat
om het bezoek tevreden te stellen:
glutenvrije vruchtenkoekjes
Allereerst hakte ik 8 dadels, 8 abrikozen en 12 walnoten fijn.
Vervolgens mengde ik 180 teffmeel
met een halve theelepel wijnsteenpoeder en flink wat kaneel
Ik mengde er de gehakte vruchten en walnoten door,
evenals 40 gram rozijnen en 2 eieren.
Ik roerde er wat olie en ahornsiroop door, in gelijke porties,
net zo lang tot ik een deeg had wat te kneden was.
Ik liet het deeg even rusten,
vormde er daarna bolletjes van en legde ze op een bakplaat.
Kruiste ze in met een vork
en bakte ze een kwartier in een voorverwarmde oven op 180 graden.
De koekjes zijn wat zanderig, maar dat komt door het teffmeel is mijn ervaring.
Voor diegene die gluten mag eten kan het vervangen door gewoon meel,
wie suiker mag kan de ahorn door een eetlepel suiker vervangen,
en voor wie boter mag kan de olie vervangen door 3 eetlepels boter.
dit zou ik toch wel eens willen proeven
BeantwoordenVerwijderenDit ga ik zeker eens proberen alleen in plaats van teffmeel ga ik ze met rijstmeel maken, dat is fijner van smaak!
BeantwoordenVerwijderenbedankt voor recept en inspiratie!
Bedankt voor de tip Sandra, daar had ik nog niet aan gedacht.
BeantwoordenVerwijderenMmmm..zou dat ook te doen zijn met amandelmeel of kokos? Lijkt me wel, ga ik morgen proberen! Dank voor het delen.
BeantwoordenVerwijderenZe zien er heerlijk uit, maar of ze dat ook waren laat je in het midden??? Toch maar eens proberen...
BeantwoordenVerwijderen