Ik trok mijn autisme kookboek nog eens uit de kast,
maakte er zaterdagavond een verrukkelijk toetje uit,
en bakte zondag, met wat aanpassingen, glutenvrije brownies:
Ook maken?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een bakblik van 25 bij 35 cm in.
Spoel een blik kidneybonen (425 gram) onder de kraan af en laat uitlekken.
Smelt een reep donkere chocolade (100 gram) met een eetlepel kokosolie
in een pannetje en roer tot een glad mengsel.
Pureer de uitgelekte bonen met 2 eiwitten tot wederom een glad mengsel.
Voeg bij de bonenpuree 2 koppen (500 ml) (palm)suiker,
3 eetlepels rijstmeel, 1 theelepel xanthaangom, 2 eetlepels granenkoffie,
en nog eens 4 eiwitten. Mix met een mixer.
Meng de gesmolten chocolade erdoor.
Giet het mengsel in de bakvorm.
Strooi er een halve kop gehakte walnoten over.
Bak 35 minuten, laat afkoelen en snijd er stukken van.
Smakelijk!
Lekker gezond en glutenvrij, ik zal het recept eens doorgeven aan een collega van me.
BeantwoordenVerwijderenGroet van De Juffrouw
HuH, een autisme kookboek? Daar heb ik nog nooit van gehoord! Interessant....
BeantwoordenVerwijderen