dinsdag 12 april 2011

snoeivraag

Drie jaar geleden
at zoonlief een appel.
Hij plantte de zaden in een pot.
Die deden vervolgens niets...
en toen werd het winter,
en ging het vriezen,
en in het voorjaar
kwamen die zaden toch op...
Het is nu twee jaar later,
en ik vraag mij af:
wat nu?
Moet ik ze snoeien,
zodat ze zich kunnen vertakken,
of moet ik het zo laten
en gaat het vanzelf?
Of is er nog een andere optie...
Heeft iemand in blogland soms verstand 
van appelboompjes opkweken?
En kan die mij dan
van advies voorzien?

Dank jullie wel alvast...

18 opmerkingen:

 1. Ik heb echt geen idee…
  mijn gevoel zegt laat de natuur het werk doen
  maar ik kan er zo maar helemaal naast zitten.
  Zou wel leuk zijn als er een echt boompje
  met appeltjes van gaat komen hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb geen idee, maar ik heb zelf nog nooit het geluk of mischien moet ik beter zeggen het geduld gehad dat er een appelpitje daadwerkelijk ehm ontsproot tot een plant :-) dus je bent vast heul goed bezig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb gehoord dat appelpitjes het normaal ook niet doen, alleen als er vorst over is gegaan. Je kunt ze ook in de vriezer leggen, maar bij ons stonden de potten gewoon nog in een hoekje van de tuin toen het winter werd. En zie, in het voorjaar ontsproten ze. En ja het zou leuk zijn als er ooit echte appels aan kwamen, maar ik ga er vanuit dat dat nog wel even zal duren...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb werkelijk geen idee. Maar ben wel heel benieuwd wat het gaat worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb niet zo'n groene vingers (gelukkig mijn wederhelft wel), maar ik zou zeggen: uit de pot halen en in de volle grond zetten; dan kan ie nog veel groter worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. is het wel een appelboompje? Vind het wel gaaf, maar kan je helaas niet helpen, is er niets over terug te vinden op het internet?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou hem ook op een mooi plekje in de volle grond zetten en dan de natuur de rest laten doen....ik weet wel dat je twee appelbomen nodig hebt om ook daadwerkelijk appels eraan te krijgen. Noemen ze dat geen kruisbestuiving??? Ik heb er niet zoveel verstand van maar je hoort weleens wat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik weet het ook niet...
  Effe googlen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. helaas, nog een ;ik weet het niet reactie erbij....Vind het wel heel stoer dat er een boompje ontstaan is. Ben benieuwd of het gaat lukken.
  Ik denk inderdaad even googlen of bij een tuindersclub vragen ofzo?

  wel heerlijk; al die tuinperikelen bij jou. Zodra het zonnetje gaat schijnen is het ook zo lekker om buiten bezig te zijn....Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk zeg! Een mini-boom met een verhaal :-D Ik heb zelf net zo een appelboom-stok in volle grond gezet, maar zit met dezelfde snoei-vraag. Van al die tekeningetjes die je erbij op google vindt, krijg ik hoofdpijn :-p Ik opteer op "de natuur zijn gang laten gaan."
  Nog veel blogplezier en succes met de mini-boom van de kleine man.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goedemiddag,
  Wat een leuke blog zeg. Ik ben net volger geworden. Zou ik in je bloglist mogen staan met mijn blog? http://boekenstek.blogspot.com/ Uiteraard voeg ik je dan toe in mijn bloglist.
  Ik hoor het graag. Groeten, Pleun

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ontzettend tof dat hij ineens naar boven is komen piepen! Ik denk ook verpoten in de gewone grond. Beetje steun geven met een stok en dan 'op hoop van zegen'!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geen idee, wel gaaf om te zien dat het leven niet zomaar opgeeft! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Spijtig genoeg ook geen idee, maar wel verbaasd dat het gewoon gelukt is!! En ik die dacht dat het niet kon als mijn opa vroeger zei dat ik de pitjes niet mocht opeten omdat er dan een boom in mijn buik zou groeien...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vermoed dat deze appel geen vrucht gaat dragen, maar waarom geen idee. Wel is deze krachtig, dus misschien heb je geluk, ik zou hem in een mooi stukje grond zetten, beetje liefde erbij, wie weet....een wondervolle appelboom! En deze is dan wel heel bijzonder

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hij ziet er nog zo fragiel uit. Ik zou niet durven te snoeien uit schrik dat hij niet meer terug 'in gang' schiet. Wacht gewoon nog even af en dan zie je later wel weer...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geen idee, maar wat een feestje zo'n piepklein zelf gekweekt appelboompje. Binnen 5 jaar eten jullie vast heerlijke appels en ben jezelf een expert in het opkweken van appelboompjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...