dinsdag 8 november 2011

pruimen-notencake

Onlangs kreeg ik van mijn schoonouders een hele mand vol walnoten,
en nu bedenk ik van alles om ze te verwerken.
Een geslaagd project is inmiddels de pruimen-notencake;
Wat heb je nodig?
2 koppen volkorenbloem
1 kop havervlokken
1/2 kop bruine suiker
1 tl koekkruiden
10 gr wijnsteenpoeder
125 gr boter
3 eieren
1/2 kop zure room
65 ml melk
1 kop gedroogde pruimen, in stukjes gesneden
1/2 kop walnoten, gehalveerd

Wat dan vervolgens te doen?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng bloem, havervlokken, suiker, koekkruiden en wijnsteenpoeder.
Kneed met de vingertoppen de boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat.
Klop eieren met de zure room en melk in een kom, 
giet bij het meelmengsel en roer tot een stijf maar vochtig deeg.
Roer de pruimen en walnoten erdoor.
Schep het mengsel in een ingevette vorm,
en bak in de voorverwarmde oven in een uur gaar.

Eet smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. Mmmm, wat klinkt dat heerlijk! Jammer dat we 'm hier niet kunnen eten met een notenallergie.
    Eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oe hij ziet er wel erg heftig uit! Maar lijkt me errug lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Verse walnoten zijn ket lekkerst!
    jammer inderdaad dat we ver weg wonen van elkaar [ nou ja ver...geen wereldreis..] dan konden we tijdens de expo lekker stukje taart eten!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...