zondag 6 februari 2011

het rokje is af!

Een week geleden, of zijn het er alweer twee, scheurde er in dit huis een speellap:

Niet getreurd, we hebben genoeg speellappen, maar toch zonde van het stofje, dat zoveel herinneringen met zich meebracht. Ik zag in het afgescheurde deel meteen een rokje voor jongste dochter, en toog dadelijk aan het werk.

Ik naaide wat aan elkaar, paste eens en was toch niet zo tevreden. Het idee was leuk, maar de stof te weinig breed om dubbel te gebruiken, en dat was wel noodzakelijk omdat het zo dun was. Even laten liggen dan maar, en nadenken...


Vandaag het rokje weer opgepakt, er een onderrok onder genaaid (van een oud gordijn ,van een stofje van IKEA, van jongste dochter, waar al meer rokken uitgehaald zijn, zo zie je maar: gordijnen zijn uitstekend geschikt voor hergebruik), mooi kantrandje eraan (had op de millimeter genoeg , oef...), en een strikje erop (moest van jongste dochter, ik wilde een gehaakt bloemetje, maar nee het moest een roze strikje zijn, en daar ga je dan als moeder...).
 
De tailleband maakte ik van zacht velours van een oude rok van mijn moeder. De stof is wat verkleurd, maar dat paste wel bij het dessin van de rok, vond ik zelf.

En dan nu het resultaat (ze kijkt er heel happy bij, vinden jullie ook niet ;-), ik maak ook eens wat...)

5 opmerkingen:

  1. Wat leuk is ie geworden! En wat een leuke dochter (zelfs als ze niet heel blij kijkt)
    Als je de Stylish Blogger Award krijgt, is het de bedoeling dat je 7 dingen over jezelf vertelt en dat je de award aan 7 andere bloggers door geeft. Ik ben een beetje creatief geweest met de regels en heb alleen jou genomineerd, dus zet de regels naar je hand, zou ik zeggen. En je 'moet' natuurlijk een beetje reclame maken voor jezelf. Veel plezier er mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk zo'n rokje! Daar zit ik totaal niet in met Sietse. En ik ben blij dat Sietse ook nog niet de leeftijd heeft om zo "blij" te kijken als hij nieuwe kleren van mij krijgt, hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...