zaterdag 8 oktober 2011

Grote Dochter

Vandaag is het zeer wisselvallig weer, 
dan weer regen, dan weer zonneschijn...
(net zoiets als de gemoedstoestand van een puber...)
En wat levert dat doorgaans op?
Juist, een regenboog, gefotografeerd door Grote Dochter,
die overigens sinds gisteren met een hoop staal in haar mond rondloopt:
Arm schaap...
Het schuurt en prikt en ze kan bijna niet eten, 
en ook niet slapen...
en praten is lastig,
alsmede iedereen die zich ermee bemoeit...

Jong, wat moet het vreselijk zijn om een puber te zijn....

11 opmerkingen:

 1. Getroost je, de bui gaat weer over en het metaal in haar mond kan best een paar jaar duren maar het resultaat mag er dan ook zijn, een mooi gebit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. argh dat beugelgedoe ... vreselijk ... als ik zo een foto zie voel ik nog steeds mijn tanden opnieuw te beginnen wringen ... veel sterkte voor de grote dochter! (en alle huisgenootjes die met de puber moeten leven ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De regenboog heb ik hier niet gezien, wel wat zon af en toe gelukkig.
  En zo'n beugel is een raar ding. Ik heb er ook eentje gehad, in het begin is het een drama maar gelukkig went het. En als hij er dan uit is, dan voelen je tanden zo glad dat je het ook niet fijn vindt. :-s

  Groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er geen ervaring mee, zo'n beugeltoestand (met de wisselende gemoedstoestand des te meer ;-)), maar het klinkt als afzien. Het is lange termijn denken, maar ga er maar vanuit dat het moois oplevert! Sterkte met de beginfase en nog een goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die beugel, dat gaat snel beteren!!! (o ja, bij erge pijn en gekwetste plekjes helpt zo vast hongingspul heerlijk om te verzachten,dat kan je in de reformwinkel halen. Daar kan je dan een stukje afhalen, beetje kneden en op de beugel zetten zodat het niet meer kwetst in de mond.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vicarno's mama @ zulke was kreeg ze zelfs mee van de orthodontist, maar ze hebben een draadje niet goed afgeknipt en dat prikte door de was heen, inmiddels heeft ze het opgelost door een hele dikke prop erop te doen. Morgen gaat ze terug om het beter te laten afknippen, maar haar mond is zo moe zegt ze...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto heeft ze gemaakt.

  Waarom heft ze een beugel? Haar tanden staan al zo mooi.
  Ik hoop dat ze morgen verlost wordt van de uitsteeksels, wat zal dat pijnlijk zijn :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach jee- Zjanne is hier in jan. 2012 aan de beurt voor een beugel. Er is al een tand getrokken ter voorbereiding. En fijn dat je over de gemoedstoestand van pubers iets zegt-soms denk ik-dat wij de "enigen" zijn hiermee. Mooie zondag nog toegewenst met hart&ziel door Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sigrid @ haar bovenhoektanden staan scheef in de kaak (familieprobleempje) en kunnen niet uit zichzelf op hun plaats komen, eerst zijn de melkhoektanden getrokken, nu een beugel om ruimte te maken, over een maand of 3 worden de hoektanden door de kaakchirurg blootgelegd en worden ze naar beneden geholpen... ik ben helemaal niet voor een perfect gebit, maar dit moet omdat ze anders problemen gaat krijgen in de toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @hoepzika, Herkenbaar tandenprobleem. Ik zit/zat met hetzelfde, ook ik mis veel tanden en kiezen om wat ruimte te hebben voor de overige.
  En als ik nu 's nachts geen beugel draag, dan gaat alles weer in de oude stand staan :-(

  Hopelijk gaat het bij je dochter een mooi gebit opleveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Yep, mijn dochter over twee weken ook een hoop metaal in haar mond - ze is druk aan het verzinnen welke kleuren ze zou willen en hoopt dat ze bij ieder bezoek een andere kleur kan krijgen... Ik heb geen idee hoe het werkt - over drie weken weet ik er meer van te vertellen.
  Sterkte voor je dochter haar mondpijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...