Inmiddels weten jullie wel dat ik van bakken houd,
en als je me zou vragen wat ik het allerlekkerst vind,
dan zeg ik appeltaart.
Appeltaart kun je op vele wijzen maken,
met veel suiker en rozijnen geweekt in rum,
met of zonder vlechtwerk,
met cake- of zandtaartdeeg,
met cake- of zandtaartdeeg,
op zijn kop, open of met een deksel,
met goudrenetten of met appels uit je fruitmand,
alles kan, en dat is nou net zo leuk en lekker aan appeltaart!
Vanmiddag komt mijn moeder op de koffie,
en dus maakte ik een appeltaart.
Een appeltaart zonder suiker en zonder vlechtwerk,
maar mmmmmm,
wat rook de kamer weer heerlijk terwijl hij in de oven stond.
we konden niet wachten....
Kun je ook niet wachten?
Ga dan gauw aan de slag...
Rooster 50 gram zonnebloempitten:
Meng 225 gram tarwemeel met een snufje zout,
2 theelepels citroenrasp en de zonnebloempitten:
Wrijf dit mengsel tot een kruimelig deeg met 110 gram boter en 2 eetlepels honing
tot een samenhangend geheel. Mocht het te droog zijn voeg dan wat water toe.
Bedek met het deeg een lage taartvorm van een diameter van 20 cm.
Bak 10 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Ondertussen schil je wat appels die je in schijfjes snijd,
overgiet met citroensap en flink wat kaneel;
Als je bodem klaar is leg je de appeltjes er dakpansgewijs op:
Zet weer in de oven voor 30 minuten.
5 minuten voordat de taart klaar is, was je 75 gram rozijnen:
Die gooi je in een pannetje met 2,5 dl aangelengde diksap
(ik gebruikte de appel-zwarte bes van appie):
Breng aan de kook, en bind het vervolgens met een eetlepel arrowroot of maizena.
Laat een minuutje doorkoken.
Haal je taartje uit de oven:
en giet de rozijnengelei er meteen overheen:
Even laten afkoelen,slagroom kloppen,
lekkere dot erop en smullen maar!
Hoe maken jullie je favoriete appeltaart?
Zie er overheerlijk uit. Ik maakte ze altijd met vlechtwerk of met cake. De laatste tijd heb ik nooit meer 1 gemaakt omdat ik glutenvrij eet.
BeantwoordenVerwijderenJohanna, je hebt ook glutenvrije melen, daar kun je heel goed appeltaart of cake mee maken. Mijn stiefmoeder heeft coeliaki en ik maak voor haar regelmatig taarten of cake, dat gaat prima!
Verwijderenbreek je die zonnebloempitten dan in stukjes als je alles samenmengt?
BeantwoordenVerwijderenDie zonnebloempitjes gaan er in z'n geheel in, die zijn net zo groot, hoor!
VerwijderenIk bedoel: niet zo groot...
Verwijderenow mjam ziet er heerlijk uit!!!! Mijn favo appeltaart is die met zo'n lekkere knapperige korst (maar deze bodem met pijnboompitjes lijkt me ook wel erg lekker). Ik moet zeggen dat ik het niet zo vaak zelf maak maar meer uittest bij verschillende eettentjes enzo :)
BeantwoordenVerwijderenHmm, dat ziet er goed uit! Ik maak de appeltaart altijd met een pakje, maar ga nu snel een gelegenheid verzinnen om deze eens te proberen!
BeantwoordenVerwijderendeze taart is zonde om op te eten.... ik vind m mooi!
BeantwoordenVerwijderenMAak je deze bodem zonder bakpoeder? Het lijkt me heerlijk, ik ga 'm morgenmiddag proberen!
BeantwoordenVerwijderen