woensdag 16 mei 2012

slow cooking

In tijden van snelsnelsnel
is het heerlijk om eens iets de tijd te gunnen...
Voor de avondmaaltijd
nam ik dit keer 3 dagen de tijd!
Dag 1:  bonen weken (12 uur)
Dag 2: bonen koken, wel een paar uur!
Dag 3: bonenschotel maken (1 uur)
Ik nam kievitsbonen, maar je kunt 
elke gedroogde boon nemen die je wilt.
Voor een gezin neem je 2 koppen bonen,
die zet je onder ruim water te week, wel een nacht lang,
het mag zelfs langer als dat je beter uitkomt.
De volgende dag kook je de bonen,
in hun weekwater, op een klein pitje,
weer lekker lang, een paar uur, tot ze gaar en zacht zijn.
Laat lekker in hun kookvocht staan tot de volgende dag,
of gebruik ze nog dezelfde avond.
Snipper een flinke ui, bak die in wat olie,
rasp een flinke winterwortel en een flinke appel,
voeg die bij de ui en bak even mee.
voeg 2 theelepels mosterd toe,
1 dl ketchup en een theelepel zout.
Voeg de afgegoten bonen
en een scheut water toe en doe in een ovenschaal.
Dek af!
Bak 3 kwartier in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Wij aten er een flinke salade bij:
(was ik op de dag zelf toch nog snel klaar ;-))
Smullen!

3 opmerkingen:

  1. Ik ben sinds zaterdag in het bezit van een houtkist, schreef er ook over, maar dat terzijde.. Daar zou je prima deze bonen in kunnen laten garen! Goed idee hoor, deze recepten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm,ziet er lekker uit! En zoals Trudy al schreef,ideaal voor de hooikistmethode.

    Liefs,

    Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...