zaterdag 7 juli 2012

boterkoek met abrikozen en gember

Onlangs maakte ik mueslirotsjes voor een cursus,
die werden vergezeld door een boterkoek,
en nog een taart, maar dat terzijde ;-).
Op verzoek van een collega
hier het recept:

Knip 50 gram gewelde abrikozen in kleine stukjes
(ik neem ongezwavelde, die zijn gezonder),
snijd 5 bolletjes stemgember in kleine stukjes,
en hak 75 gram amandelen klein.

Doe 300 gram bloem in een kom,
snijd daar 250 gram roomboter in klein,
snufje zout erbij,
kneden tot een kruimelig deeg.
Voeg de abrikozen, gember en amandelen toe,
kneed tot een stevige bal.

Doe het deeg in een bakblik, maak het mooi glad,
bestrijk met een losgeklopt ei.
Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
 .
Laat goed afkoelen
Snijd in niet al te grote brokken,
anders krijg je je avondeten niet meer op...

Dit is natuurlijk heel erg fout, vet en ongezond,
maar wel vreselijk lekker!

1 opmerking:

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...