dinsdag 3 juli 2012

gierstsalade, voor wie in de zomer gelooft...

Bij de zomer horen maaltijdsalades,
vind ik...
dus aten wij gisteren een gierstsalade,
 fris door de appel en de zure room,
en lekker snel klaar:
Kook zoveel gierst als je normaal zou doen voor een maaltijd.
Laat wat afkoelen.
Kook zoveel eieren als eters (hard).
Pel ze, prak ze fijn en roer door een bekertje zure room,
of door twee bekertjes als je van zompig houdt,
of doe het met sojaroom als je geen zuivel wil eten.
Hak en roer er ook nog wat peterselie door en flink wat (kruiden)zout.
Schil een flinke appel (of twee) en snijd in blokjes.
Snijd 1 of 2 venkelknollen flinterdun.
Hak een flinke hand walnoten.
Snijd een halve ijsbergsla of iets anders dat je aan sla hebt liggen,
of gebruik zoals ik een restje salade van gisteren.
Meng dan alles goed door elkaar,
en je kunt aan tafel!

Mits je bloedjes van kinderen de tafel gedekt hebben, natuurlijk ;-)

2 opmerkingen:

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...