dinsdag 26 februari 2013

karnemelkse broodjes

Het brood was op,
en dus bakte ik snelle broodjes,
karnemelkse broodjes:
(dit zijn de overgebleven 4 'hoek'broodjes)

Ook maken?

Doe 300 gram volkoren meel, 1 zakje bakpoeder en 3/4 theelepel zout in een kom.
Meng goed.
Voeg 50 gram harde boter in kleine stukjes gesneden toe,
en kneed met de vingers goed door elkaar.
Maak een kuiltje in het midden,
giet daar 200 ml karnemelk in en kneed tot een soepel deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier,
verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht,
tot een vierkante deeglap van 20 bij 20 cm.
Snijd daarvan 16 vierkanten en leg die op de bakplaat.
Bak ze 15 à 20 minuten tot ze bruin zijn.
Neem van de bakplaat en eet ze bij voorkeur warm!   

1 opmerking:

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...