zondag 31 maart 2013

broodexperimenten

Ik vond in de kringloopwinkel een broodbakboek:
 Dit is dan mijn derde exemplaar,
maar ja, ik bak dan ook veel brood ;-)
Het probleem is dat ik door tijdgebrek meestal op de standaard broden uitkom,
weliswaar altijd variërend in meelsoort, vlokken of zaden wel of niet toevoegen etc.
Door het broodbakboek werd ik weer geïnspireerd om eens wat anders te bakken.
Vorige week maakte ik een zetsel voor zuurdesem,
in de hoop dat het dit keer lukken zou,
want een eerder experiment ging na een tijdje dood...
Ik zocht op internet, lees pinterest, naar een lekker zuurdesembrood,
en kwam uit op een no-knead-zuurdesem-brood.
Het uitproberen waard!
 En dit is het resultaat.
Het linkerbrood is inmiddels aangesneden, is lekker sappig en zurig.
Mmmm...

En dan wilde ik nog iets voor Pasen  bakken.
Een krentenbrood ofzo.
Het nadeel van krentenbrood vind ik altijd die rozijnen die bovenop liggen,
die verbranden bij mij altijd...
Ik nam uit het boek het recept van een kerstrol, en noemde het een paasrol ;-)
De vulling wordt er in gerold, 
waardoor er geen rozijnen uitpiepen die kunnen verbranden. 
Ideaal...
 Het resultaat is een groot brood,
niet te zoet, maar met een heerlijke vulling
van appel, rozijnen, krenten en een beetje amandelspijs.
Dit smaakt naar meer!

1 opmerking:

  1. Bij toeval kom ik via een ander blog op jou blog terecht.
    Ik zag de foto van het boek en was nieuwsgierig ;-D
    Want ik heb datzelfde boek ook bij mij op de plank staan :-D
    Een heel leuk boek, helaas kan ik vanwege pijn zelf geen brood meer maken.
    Alleen nog in broodmachine, maar dat is minder leuk.
    Succes met de recepten!!!

    groetjes van Frederique
    http://frederiqueloveslife.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...