vrijdag 13 september 2013

quinoaburgers

Ik bakte quinoaburgers, die samen met een kom tomatensoep een heerlijke lunch vormden.

Quinoa (spreek uit: kienwah) is een heel oude plant die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt, en eigenlijk familie van de spinazie is, en dus helemaal geen graan! Het zijn de zaden die wij hier kopen en gebruiken. Quinoa bevat alle essentiële aminozuren en is daarom een volwaardig eiwit dat veel gemakkelijker verteerbaar is dan vleeseiwit. Bovendien is quinoa is een supergezond voedingsmiddel voor de blaas en de nieren. Quinoa is rijk aan vitamine B2 en E, en de mineralen ijzer, koper en magnesium. Magnesium ontspant de bloedvaten, en dus kan het helpen bij migraine om regelmatig quinoa te eten. Je kunt het koken en gebruiken als graan, van de vlokken kun je een pap maken, of zoals ik burgers. Je kunt de zaden ook laten ontkiemen en zo een supergezond bijhapje maken!

Zoals gezegd maakte ik er burgers van (voor 3 personen voor de lunch):
Ik deed een kommetje quinoavlokken in een grote kom, snipperde 2 bosuitjes en voegde die toe,
raspte wat pecorino en voegde die ook toe, evenals een halve theelepel xanthaangom,
en een theelepel Italiaanse kruiden, maar kerrie is ook lekker.
Schenk vervolgens beetje bij beetje rijst- of sojamelk bij het mengsel, en roer tot je een stevig deeg hebt.
Laat minstens een half uur rusten. Vorm met de hand burgers, en bak in een beetje kokosolie.
Garneer met alfalfa en wat zongedroogde tomaatjes, en eet er een kommetje soep bij!

Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. ik had quinoa gezaaid, maar het is helaas niks geworden . Volgend jaar beter ?

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...