donderdag 20 januari 2011

paashaas in januari

Kijk, het zit zo:

Ik werk op een kinderdagverblijf, alwaar wij trachten twee maal per jaar met een jaarfeest iets aan de kinderen mee te geven. Altijd zelfgemaakt. Noeste vlijt van ijverige leidsters, soms met bloed, zweet en tranen uit de niet altijd even handige handen geperst. En omdat niet elke leidster even snel in het handwerken is, en er veel kinderen op het dagverblijf zijn, die allemaal iets meekrijgen, beginnen wij al vroeg...

Vorige week vrijdag was (ik samen met mijn Bazin) bij Wollepop om aan mijn mandala te werken. Saskia van Wollepop heeft toen voor ons kinderdagverblijf de paasattentie, een paashaasvingerpoppetje, ontworpen. Ik heb de materialen voor mijn vestiging mee naar huis genomen en heb de eerste haas in elkaar gezet, zodat die als voorbeeld voor de andere leidsters kan dienen.

En zo ben ik dan in januari aan het vilt knippen, festoneren, vullen met wol, strikje erom, oogjes, neusje en klaar is de paashaas.

PAASHAAS? Zei jongste dochter, die sowieso nogal moeite heeft met het gegeven tijd en de indeling daarvan, is het nu al PASEN dan?
UH nee, maar we kunnen niet vroeg genoeg beginnen. We moeten er toch een stuk of twintig maken. Kunnen de paashazen die af zijn die norkserige Koning Winter gezelschap houden, die heeft nu toch niks meer te doen....

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee. Ben benieuwd nr het resultaat :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooooh, wat lief dat jullie iets zelfgemaakts aan de kinderen meegeven. De paashaasjes zijn een heel leuk idee. Knutselze!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dat jullie dit gedaan hebben, even snuffelen op jouw blog of het resultaat ook ergens staat...

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...