zaterdag 12 februari 2011

vraag en antwoord 2


Huize Steen vroeg: Wat is je favoriete plekje in huis en waarom?

Deze vraag is niet moeilijk te beantwoorden. Wij hebben een paar maanden geleden onze woonkamer veranderd en toen kwam de blauwe sofa voor het raam te staan. Het is mijn lievelingsplekje geworden. Ik zat er al graag op, maar nu is het er nog fijner. Vooral als de zon schijnt in de ochtend, dan zit je er goddelijk (jammer genoeg is dat de laatste tijd niet zo vaak mogelijk...). Ik lees er graag, of zit er met de laptop op schoot blogjes te lezen, of in de kerstvakantie heel erg ziek te wezen...
De kinderen zitten er ook graag op te lezen, lekker in het hoekje weggezakt, op de zachte schapenvacht. Het geblokte kleed dat over de leuning hangt,  is een van mijn eerste naaiprojecten geweest in mijn studententijd, toen ik een veertig jaar oude naaimachine kreeg. Ik wilde wel en quiltdeken maken, maar wist niet hoe ik dat moest doen, dus verzon ik zelf maar wat. Ik moest de naaimachine nog leren kennen en gebruiken, dus naaide ik vooraleerst maar een heleboel lapjes van twee oude lakens aan elkaar. Het ene laken had ik geprobeerd te verven volgens de tie-and-dy (schrijf je dat zo?) techniek, maar dat was mislukt, het werd gewoon bijna zwart. Toen vierkantjes geknipt en in dambordpatroon aan elkaar genaaid. Ik versierde de deken door aan weerszijden van de naden een zigzagje te stikken in telkens een andere kleur, namelijk die van de doos naaigaren die ik aanschafte:
Ik zette er een deel van een oude deken tussen en de achterkant werd gewoon wit laken. Om de voering vast te zetten naaide ik ook weer met alle kleurtjes van de doos het  midden van de witte vlakken met een paar steekjes vast aan de achterkant. 
Ik was er apetrots op, en de deken doet nog steeds dienst. Hij heeft in de wiegjes gelegen van alle drie de kinderen en doet nu al jaren dienst als lekker-op-de-bank-zit-dekentje, al ziet hij er niet meer al te patent uit, er zit bijv een grote olievlek aan de achterkant van een lang geleden broodbakexperiment (wilde het deeg onder een wollen deken laten rijzen bij gebrek aan hooikist....). Het is een dekentje met geschiedenis zullen we maar zeggen...

En dan nu mijn tweede uitreiking van de
Stylish Blogger Award
die gaat namelijk naar:

frutsels

Vandaag reageerde zij op mijn give-away ,
ik ging even koekeloeren op haar blog en was zwaar onder de indruk van haar Sinterklaasquilt.
Gaat allen kijken en geniet ervan!

6 opmerkingen:

 1. Dat ziet er uit als een heerlijk plekje!! En wat een leuk dekentje met een leuk verhaal erachter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow! Ik voel me zeer vereerd.
  Bedankt hiervoor.

  En heerlijk zo'n deken met een verhaal.

  groetjes Lucie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat kan ik me goed voorstellen dat dit het favoriete plekje in huis is....ziet er heeeerlijk uit! en wat een leuk 'dekenverhaal'.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey, wij hebben hetzelfde tapijt. Ik word altijd zo vrolijk van die kleurige streepjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, de bank mét vachtje is ook mijn favoriete plekje in huis. En wat een mooi verhaal achter de deken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heerlijk plekje lijkt me en dat het een deken met herinneringen is maakt hem nog mooier ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...