vrijdag 11 februari 2011

vraag en antwoord 1


Michaja vroeg: Waarom ben je met bloggen begonnen?
Ik ben al mijn hele leven bezig met handwerken, knutselen en anderszins creatief bezig zijn. Dat is leuk in je eentje, maar veel leuker met anderen samen. Toen mijn kinderen naar school gingen kwam ik in aanraking met andere creatieve geesten en dat was heel inspirerend. Ik ging op een naaicursus, begon met poppen maken voor de jaartafel en breidde vestjes en truien. Maar mensen verhuisden, ikzelf verhuisde, vriendschappen verwaterden, en het handwerken werd langzaam een beetje gewoon. 

Ik leerde wel nieuwe dingen, maar het echte delen miste ik het afgelopen jaar een beetje. Ik deed nog steeds veel, maar als je niemand om je heen hebt die zegt WOW, dat wil ik ook, dan gaat de lol er een beetje vanaf. Want het leukste is nog als je anderen inspireert met wat jij doet, nietwaar?

En toen werd het kerstvakantie 2010, ik raakte aan de praat met 2 moeders van het kinderdagverblijf waar ik werk. Twee moeders die ook creatief bezig, zijn, elk op hun eigen manier, en ik raakte geïnspireerd. Van de een kreeg ik stof, van de ander de naaikriebels, en ik naaide weer eens een rok voor mezelf, en maakte er een af die al een jaar half-af op mijn werktafel lag. En ik las de blog van een van die moeders, en ik raakte nog meer geïnspireerd
.
Toen werd ik ziek. Ik ben nooit ziek, maar nu moest ik terug naar het elementaire ZIJN. Na twee dagen groeide er een kiem in mij, die groter en groter werd. Ik las blog na blog en wilde ook! Er waren zoveel creatieve geesten in Nederland en België, wat zeg ik, over de hele wereld! En ik wilde er deel van zijn, meedoen, weer genieten van mijn creatieve proces en dat van anderen.

Op 3 januari begon ik mijn blog, niet wetende dat het zo leuk zou zijn, en dat ik in korte tijd zoveel lieve mensen virtueel zou ontmoeten.  Na ruim een maand heb ik 48 volgers, en krijg ik zulke leuke en warme reacties over mijn blog. Heerlijk, en dank jullie wel daarvoor. Ik geniet ervan. Jullie berichten te lezen, zelf berichten te maken, weer volop creatief bezig te zijn en te scheppen.
Ik voel me een beter mens, vrijer, en ik geniet!

Vervolgens deel ik de eerste Stylish Blogger Award uit aan:

becced

Zij is degene die me uiteindelijk, zonder het zelf te weten aan het bloggen heeft gekregen. Dank daarvoor. Zelf is ze al wat langer bezig met bloggen dan ik, maar ze kan zeker nog wel wat aandacht gebruiken.
Ga dus allemaal snel kijken, want ze doet leuke dingen!

2 opmerkingen:

  1. zo ben ik ook aan het bloggen geraakt om het te delen en om mij door een hele vervelende tijd heen te helpen...en wat blij ben ik dat ik eraan ben begonnen...zo lees ik veel verhalen van mede bloggers en weet je je bent niet alleeen...H gr en blog ze he! Kan ik het weer lezen...Cinderell@

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat leuk om zo je verhaal te lezen over hoe je gestart bent. wat heerlijk dat je nu je creatieve ei ook hier kwijt kan. ik wens je heeeeel veel plezier met je prachtige blog! en ik volg je trouw ;)
    Je staat nu trouwens ook in mijn blogroll, heeft ff geduurd, want ik was een beetje lui met bijwerken....oeps....maar vandaag eindelijk gedaan :)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...