zondag 13 februari 2011

jaszakschatten en het 3e antwoord

Allereerst wil ik jullie aandacht even richten op jaszakschatten, want zoonlief staat er op vandaag! 
Hij is de perfecte kandidaat om mee te doen, zijn zakken zitten namelijk altijd vol met de meest wonderlijke dingen. Hij is een echte verzamelaar en ook een hele goede vinder... 
Dus: neemt allen even een kijkje!

En dan nu:

Katrijn vroeg: wat is je favoriete crea-gereedschap?
Op nummer 1 staan toch wel mijn schaartjes. Ik kreeg ze op mijn afgelopen verjaardag van mijn moeder (nog bedankt, mam), en ik heb er heeeel veel plezier van. Tot nu toe deed ik het met een ander schaartje, maar daar had zoonlief in een onbewaakt, en lang geleden, ogenblik mee in papier geknipt, en daar kon die niet zo goed tegen (gek he). Maar ja, hij knipte nog wel.... dus knipte ik er gewoon mee door. Tot ik deze, op verzoek, voor mijn verjaardag kreeg, en ik mezelf nu voor de kop sla dat ik niet veel, een jaar op 8 ofzo, eerder nieuwe schaartjes gekocht heb. Ik kreeg er ook een heel kleintje bij, die perfect is om kleine viltstukjes mee te knippen. Genieten is het!
 Op nummer 2 staat mijn doosje met brei- en haaknaaldjes. Niet alles zit er in , want er zit ook nog wat op mijn sloffenbreiwerk, en ik heb daarnaast ook nog een grote doos voor brei- en haaknaalden. Maar dit is het doosje dat standaard in mijn breitasje zit, en het komt heel vaak tevoorschijn...
 


Op nummer 3 staat mijn lockmachine en de pincet. De lockmachine kocht ik een jaar of  6 geleden, en die maakt het naaiwerk een stuk makkelijker. De pincet heb je er echt bij nodig, maar die heeft me ook bij andere werkjes al grote diensten bewezen. beiden bezorgen mee veel plezier bij het naaien!En last, but not least nomineer ik mijn naaimachine. Het is het tweede exemplaar dat ik heb.  Zoals gisteren al verteld kreeg ik in mijn studententijd een naaimachine. Het was een veertig jaar oude elna, die een kniepedaal had ipv een voetpedaal! Het was een oerdegelijke machine, maar hij had jaren stilgestaan en langzaam kreeg hij steeds meer gebreken. Toen hij het uiteindelijk echt niet meer deed, en de kosten te hoog werden om hem weer op te lappen,  kocht ik bij de naaimachineman in de stad een andere tweedehands elna. Hij zocht speciaal voor mij naar een oud exemplaar, want ik had mijn hart verpand aan oude elna's en dat kon hij goed begrijpen. Ook deze was toen al dertig jaar oud, dus het is ook weer een oud beestje. Maar, hij draait als een tierelier, is eenvoudig en simpel. Weinig onderhoud aan nodig en zo degelijk als de pest.
Wat wil een mens nog meer...

En dan geef ik nu de derde Stylish Blogger Award aan:

Katrijn

Katrijn is verantwoordelijk voor de derde vraag, en dat niet alleen, ze was ook zo brutaal om zichzelf meteen maar te nomineren voor de award. Tja, wat moet je daar nu mee?
Hem dan maar geven!
Gefeliciteerd en geeft hem door, Katrijn!

7 opmerkingen:

 1. leuk die zoon van je, volgens mij is het een echte knul, met zijn zakken vol spullen hihi, leuk!

  nou momenteel staat bij mij de naaimachine bovenaan, die is sinds kort weer van stal gehaald en ipv de kleren die ik er vroeger veel mee maakte, worden er nu tasjes en andere knutsels mee gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He wat leuk dat je ook hebt meegedaan aan jaszakschatten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat onwijs leuk pak je de 7 vragen aan!! en meteen luek om bij anderen te kijken!! en om iets over je te leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel voor de Award, Hoepzika! Beetje brutaal ;). Ach ja, voor een bescheiden Belg kan dat zo af en toe geen kwaad he.

  Leuk om jou favorieten te lezen. Mijn stofschaar is ook 'vereneweerd' door de kinders :(. Zal mij ook eens een nieuw moeten aanschaffen en achter slot en grendel steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha, die katrijn! dat heeft ze goed aangepakt ;)
  En wat een leuk blogje alweer....
  Ik geniet van je 7 vragen. ben benieuwd naar de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Katrijn, 't was geen verwijt hoor, ik kan zo'n beetje brutaliteit wel waarderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je schaartjes zien er erg mooi uit!
  Ga nu even naar je zoon kijken.
  Groetjes Michaja

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...