dinsdag 15 februari 2011

vraag en antwoord 4

Anki vroeg: Ik zou graag willen weten waar je blognaam vandaan komt?
Welnu, het is alweer bijna vijf jaar geleden dat ik het idee opvatte voor een eigen bedrijfje, alhoewel... 
Ik wilde graag creëren, dingen maken, naaien en haken, en het zou leuk zijn als ik daar niet alleen mijn kinderen of mijzelf, maar ook anderen blij mee kon maken! 
Een webwinkel dan? 
Ik was een thuisblijfmoeder en wilde wel veel, maar niet te veel van huis...
Dus ik toog aan het werk en naaide en naaide kleding en tassen van oude en nieuwe stoffen:
 Ik legde een voorraad aan, verkocht wat aan vriendinnen en nichten, stond op de herfstmarkt van de school van de kinderen, kreeg leuke reacties en aanmoedigingen, 
maar ja die webwinkel....
Allereerst een goede naam bedenken.
Ik was in die tijd verzot op het boek van Paul Biegel: Rover Hoepsika. Ik vond die naam zo leuk, pakkend, grappig, lag lekker in de mond. Maar op die naam zat copyright, dus 1 letter veranderd:
De website staat zo op mijn naam, maar is er nooit daadwerkelijk gekomen. 
Ik weet niks van computers, laat staan van websites bouwen, manlief wilde het wel doen, maar toch ook niet, geen geld om het te laten doen, jaar later ging ik een studie doen, dus geen tijd om te naaien laat staan een website bij te houden, daarna werken, en daar zijn we nu, 5 jaar later....
  Het restant gemaakte jurken, broeken en tassen liggen op zolder, te wachten...
Soms breekt mijn hart, er moet toch iemand zijn die het hebben wil? Voor een klein prijsje? Wie dan? Wat moet ik ervoor doen? 
Zo treurig...
Ik wil nog steeds, en raak sinds het bloggen en het ontdekken van Etsy ook steeds meer vertrouwd met het idee dat het er toch nog een keer van gaat komen...  Als anderen het kunnen, dan kan ik het ook!
Ik wil wel graag, maar zou het een kans hebben, denken jullie?


Mijn vierde Stylish Blogger Award gaat naar:


Handige An


Waarom? Omdat ze altijd van die lieve commentaren achterlaat, daarom...

5 opmerkingen:

 1. jeetje wel een erg leuk idee zeg, maar ik zie overal van die webwinkeltjes de grond uitvliegen en ik heb het idee, dat er standaard websites zijn om zo'n winkel te maken, zou je niet aan mensen die zo'n webwinkel al hebben kunnen vragen hoe hun die gemaakt hebben, misschien kom je dan vanzelf eentje tegen die door jouzelf op te bouwen is? Vind het erg jammer namelijk! Of kijk naar verschillende webwinkels, misschien staat er onderaan zo'n link om een eigen website te maken net als hier bij blogspot?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh, als dat bruine jurkje in Sarah haar maat is zou ik het zo van je kopen :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ah! Ik was net heerlijk van je blogje aan het genieten en dan zie ik ineens mijn naam genomineerd voor de award!!! wat lief!! :)
  Ik zal er binnekort even over bloggen. Echt super bedankt!
  En ik denk zeker dat je kans maakt hoor, of beter gezegd; je jurkjes en mooie maaksels.
  Ik herken het probleem wel. Ik heb ook al heel lang het idee een stoffenwinkeltje (webshop) te beginnen. Maja, zijn er daar niet al genoeg van.
  Wat ik zo leuk vind aan jouwn spulletjes dat ze echt uniek zijn! Weer ff lekker helemaal anders dan anders. Eventueel zou je etsy of gewoon marktplaats eens kunnen proberen om te kijken of er iets op gang komt, of het bij mensen in de smaak valt (bij mij i.i.g. wel hoor!) Dan kan je het altijd nog profesioneler aanpakken..
  ZOu zonde zijn om ze op zolder te laten liggen iig.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit had mijn post kunnen zijn, behalve dan dat mijn maaksels op de hobbykamer liggen en niet op zolder ;). Ik had hetzelfde idee, maar ben er veel te praktisch voor ingesteld. Ik zie dan allemaal beren op de weg. Dus doe ik het toch maar niet, en dan blijft dat hele webshop idee weer hangen. Er zijn al zoveel winkeltjes. Hoe zorg je er dan voor dat mensen bij jouw winkeltje komen winkelen? Misschien moeten we de handen ineen slaan? En anders wil ik je ook wel helpen met het maken van een website. Laat maar weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke jurkjes!!!! Mooi die retro-look. Zonde om op zolder te laten liggen.......

  Heb je Etsy inmiddels geprobeerd?

  Succes! Heb je blog net ontdekt en ga je zeker volgen!

  Groetjes, Sacha

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...