zondag 15 mei 2011

lemony thyme summer cake op herhaling

Ik hoopte nog dat mijn cake terug zou komen,
maar helaas....
Dus voor iedereen die hem toch nog bakken wil,
en geen Flow in huis heeft om hem uit te maken,
hier nogmaals het recept:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng in een kom citroensap en -rasp van 1 biologische citroen,
met 100 ml zonnebloemolie,
 150 ml sojamelk,
verse vanillerasp van 1 peul, of zoals ik deed 1 theelepel vanille-essence,
en 150 ml agavesiroop:
Goed klutsen:
Meng in een andere kom:
375 gram volkorenmeel, 1 zakje bakpoeder, mespunt zout,
2 eetlepels gedroogde thijm en een mespuntje kurkuma:
Meng de droge en natte ingrediënten door elkander,
mix goed, maar roer niet te lang en werk snel maar voorzichtig.
Giet het beslag in een ingevette of met bakpapier bekleedde cakevorm:
en bak ongeveer in 40 minuten goudbruin
(controleer met een breipen of hij gaar is...).
Laten afkoelen op een rooster en dan de topping maken:
mix hiervoor rasp en sap van 1 citroen,
100 gr plantaardige margarine, theelepel vanille-essence,
70 gr boekweitmeel en 70 ml agavesiroop:
Dit gaat het beste in een keukenmachine of met de staafmixer,
maak er een smeuïge crème van,
en strijk uit over je cake:
en dan snel opeten natuurlijk....

4 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heerlijk uit!
    Fijne zondag,
    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hem 'm opgeslagen. Klinkt heerlijk en ziet er ook zo uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb het recept uit de Flow al op de aanrecht liggen, ingrediënten zijn in huis, nu nog wachten op een goede aanleiding...!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik maakte vandaag je recept, mmmm heerlijk. Dank voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...