zaterdag 28 januari 2012

brownies zonder cacao en zonder suiker :-)

Hier geen koekjes meer uit de winkel,
zelfs niet uit de natuurvoedingswinkel,
nee... hier wordt nu wekelijks 
twee keer gebakken om de trommel gevuld te houden...
Vandaag probeerde ik brownies zonder cacao en zonder suiker;
En hoe maak je ze?
Zet de oven aan op 180 graden.
Meng in een kom de volgende ingredienten:
halve cup zonnebloemolie
anderhalve cup gerstemoutstroop
halve cup water
3 grote eieren
driekwart cup zelfrijzend bakmeel
halve cup carobpoeder
halve theelepel zout
halve cup gehakte (cashew)noten
(1 cup is 250 ml)
Roer niet te lang, klonten zijn ok,
giet in een rechthoekige schaal,
bak 20 minuten,
zet daarna de oven op 160 graden 
en bak nog eens 20 minuten of tot de brownies gaar zijn.
Laat afkoelen en snijd in stukken,
niet te klein hoor!
Glaasje water erbij, en smullen maar!


2 opmerkingen:

  1. Bijzonder; brownies zonder chocolade.
    Smaakte het lekker? En ook nog een beetje naar chocolade?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze waren heerlijk! Niet te zoet, en smakend naar carob ipv chocolade, daar moet je even aan wennen, maar wij aten ze met smaak!

      Verwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...