maandag 2 april 2012

wij aten: lenteburgers

Deze lente lijkt wel een wolf in schaapskleren,
het zonnetje schijnt heerlijk,
maar de lucht is zo koud, zo koud.
Ik houd mijn wollen hemd en sokken nog lekker even aan,
en bereidde een avondmaaltijd
vol lente en een toefje winter.
Ik maakte de lenteburgers zo:
Meng in een kom twee kleine blikjes mais, een kop diepvrieserwten,
een bosje verse bieslook, een handje verse peterselie 
en twee kleingesneden lente-uitjes.
Meng in een andere kom 150 gram bloem,
2 dl (soja)melk, 2 eieren, theelepel paprikapoeder en een snuf zout:
Roer dit tot een dik beslag en roer er de groenten door:
Bak dit in olie in een koekenpan, zoals een omelet:
 En dat aan beide zijden natuurlijk:
Wij aten ze met wat mayo of ketchup in een pitabroodje
en maakten 9 stuks van deze hoeveelheden.
Erbij aten wij, om de lente nog meer toe te laten
een kleurrijke salade:
Oh ja, en het toefje winter?
In olijfolie gebakken knolselderij, geserveerd met wat kruidenzout,
meer moet dat niet zijn....
(zoals onze zuiderburen zo prachtig zeggen)

2 opmerkingen:

  1. Ziet er geweldig lekker uit. Het was vanmiddag weer een stuk milder het weer. De wind maakt het zo koud. Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmmmmmjam! Goed idee voor morgen.....

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...