zondag 1 april 2012

vruchtenkoekjes met noten

Ik kocht een nieuwe koektrommel, 
de oude was namelijk te klein...
als ik koekjes bakte pasten ze er nooit allemaal in :-(
Nu vond ik een flinke bij Albert Heijn, 
met mijn lievelingsvogeltje erop: het roodborstje!
En in zo'n mooie trommel horen veel koekjes:
vruchtenkoekjes met noten dit keer:
Ze zijn niet zo groot: passen in1 keer in een grote mond ;-)

Zeef 360 gram bloem, 7 gram wijnsteenzuur en een theelepel kaneel.
Hak 12 dadels, 12 gedroogde abrikozen, 24 walnoten en 80 gram donkere rozijnen fijn.
Klop 3 flinke eetlepels zachte boter 
met 2 eetlepels palm- of basterdsuiker in een kom luchtig.
Klop er twee eieren en een theelepel vanille-extract bij.
Voeg het bloem- en het vruchtenmengsel toe en vorm een deegbal.
Laat 15 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Maak van het deeg kleine balletjes en leg ze op de bakplaat, ongeveer 5 cm van elkaar.
Druk de balletjes iets plat met een vork, 
druk daarna met de vork in een andere richting, zodat er een kruispatroon ontstaat.
Bak de koekjes in ca. 15 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Ik bakte hiermee 60 koekjes en kom zo de week wel door!

Eet smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. Dat ziet er lekker uit, bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er goed uit!! De trommel en de koekjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er lekker uit . . . . .maar waar koop ik wijn steen zuur? Of kan ik het vervangen door iets anders en is de verhouding dan gelijk?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wijnsteenzuur is een (gezondere)vervanging voor bakpoeder, je koopt het in de natuurvoedingswinkel. Je kunt het prima vervangen door bakpoeder.

      Verwijderen
  4. Prachtige trommel, ik ben dol op vogeltjes. Die koekjes zitten vast niet lang in die trommel. Fijne avond.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...