maandag 23 juli 2012

weense apfelstrudel

Ik bakte gisteren een Weense apfelstrudel,
zonder suiker, en daardoor fris van smaak
en perfect voor een zomerse dag,
met een bolletje vanille-ijs erbij, mmmm.
Ook proberen?

Doe de volgende ingrediënten in een kom:
50 gram boter, 1 ei, 1 theelepel appelazijn, snufje zout,
250 gram volkoren tarwemeel en 6 eetlepels lauwwarm water.
Kneed dit alles goed door, tot een soepel glanzend deeg.
Dek af met een natte theedoek en laat een half uur staan.

Schil dan 4 flinke appels en snipper ze fijn,
voeg er 50 gram gemalen amandelen bij,
 100 gram ongezwavelde rozijnen en flink wat kaneel.
Schud alles goed door elkaar.

Meng een potje zure room met 2 theelepels honing.
Smelt 50 gram boter in een pannetje.

Rol het deeg op een bestoven aanrecht uit tot een dunne plak.
Besmeer het oppervlak met driekwart van de gesmolten boter.
Strijk de zure room erover uit,
en verdeel het appelmengsel erover:
Rol het geheel dan losjes op.
Vouw de uiteinden om en leg het geheel met de naad naar beneden op een bakplaat.
Bestrijk met de rest van de gesmolten boter.
Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Je kunt de strudel warm of koud opeten,
met slagroom, vanillesaus of ijs.
Snijd er voorzichtig plakken van, en smullen maar!

5 opmerkingen:

  1. Ik lees...ook proberen?

    En ik dacht even oh, ik kom langs!! hahaha
    Ziet er super lekker zomers uit! En is de ijs ook zonder suiker?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik koop tegenwoordig biologisch ijs, helaas wel met suiker, maar zonder E-nummers ;-)

      Verwijderen
  2. Wanneer ik niet meer koemelkvrij ben ga ik het eens proberen :) vooral dat bolletje ijs.... jammie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien kan je de zure room vervangen door iets anders, sojaroom iets verdikken ofzo...

      Verwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...