vrijdag 17 mei 2013

bananenbrood

Ik maakte het nog nooit, bananenbrood.
maar vandaag, met dat grijze, koude weer,
had ik behoefte aan troostrijk eten,
en in mijn geval is dat zoet (helaas)...
en dus bakte ik een bananenbrood:
en at dat met gezouten boter, mmm...

Ook maken?

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Zeef in een kom 250 gram bloem met 2 tl bakpoeder, 1 tl kaneel en een snufje zout.
Meng 100 gr boter met 200 gram witte basterdsuiker en een zakje vanillesuiker.
Voeg 2 eieren toe en een bekertje crème fraîche (125 ml).
Schep de twee mengsels door elkaar.
Prak 3 bananen fijn (ong. 300 gram).
Meng de banaan door het deeg.
Stort in de cakevorm.
Bak 50 minuten.
Laat goed afkoelen.
Besmeer met boter en smullen maar!

4 opmerkingen:

  1. Bananenbrood, zo lekker! Ik maak het ook regelmatig, met een iets ander recept. Heerlijk, het is er weer voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bananenbrood is lekker hé. Een letster heeft dat eens voor mij gemaakt. Yammie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat klinkt heerlijk! Voor vanavond eten wij een bananentoetje, ik hoop dat dat ook lekker is.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...