donderdag 24 oktober 2013

pompoenblondie met chocola

Ik had een paar pompoenen liggen en maakte daar soep van en stoofpot,
en pompoenblondies met chocola,
want pompoen kan zowel hartig als zoet klaargemaakt worden
en is bij uitstek de kameleon onder de groenten! 
Wil je weten hoe ik het deed?

 Ik kookte 1 hokkaidopompoen in stukken gehakt in een laagje water gaar,
en stampte het daarna met een stamper tot een grove puree.

In een kom mengde ik 500 ml speltmeel met 2 theelepels kaneel,
een halve theelelepel gemberpoeder, een halve theelepel nootmuskaat,
een kwart theelepel 5-kruidenpoeder, 10 gram wijnsteenpoeder en een halve theelepel zout.

Ik smolt in een pannetje 125 gram ongezouten roomboter en voegde daar 75 gram oerzoet aan toe, 
evenals een ei, 2 theelepels vanille-extract en de pompoenpuree.
Ik roerde het goed door elkaar en voegde er het meelmengsel bij,
om er vervolgens nog snel 200 gram extra pure chocoladebrokken door te doen.
Na dit alles goed geroerd te hebben stortte ik het in een bakblik 
en bakte het geheel op 200 graden een half uur in de oven.
 Gisteravond aten we dit als toetje,
vandaag als hapje bij de koffie...
....mmmm...

2 opmerkingen:

  1. Ik begin zowaar te watertanden. Jammer dat ik geen oven heb... Ben gek op pompoen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, wat lijkt me dat heerlijk! Ga het meteen uitprinten! Pompoenen zat (geen idee trouwens dat ze zo heten!).

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...