zaterdag 2 november 2013

haver-crunch-koekjes

Voor alles wat met haver te maken heeft mag je me midden in de nacht wakker maken,
van havermoutpap tot haverkoekjes, hartig of zoet, het maakt me niks uit...
Soms denk ik wel eens dat ik in een vorig leven een paard moet zijn geweest.
 Ik vond in een oude Smaakmakend uit 2006 een lekker recept van flapjacks.
Nu zijn flapjacks in mijn beleving heerlijk zachte koekjes,
dit recept maakt juist hele crunchy koekjes.
Misschien kwam het omdat ik de basterdsuiker verving door palmsuiker?
In een pannetje smolt ik 150 gram roomboter met 4 eetlepels honing en 100 gram palmsuiker.
In een kom mengde ik 300 gram havermout met 80 gram kokosrasp en een snuf zout.
Daarna deed ik beide mengsels door elkaar en roerde net zolang tot alle havermout
omgeven was door het warme boter/honing/palmsuikermengsel.
Ik stortte het in een ovenschaal die ik eerst bekleedde met bakpapier,
en bakte het een kwartier op 200 graden. 
Goed af laten koelen voor je het in stukken snijd, en genieten maar!

3 opmerkingen:

  1. Dat ga ik ook wel lusten, maar ik was zeker geen paard in mijn vorig leven

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh ziet er heerlijk uit, ik ga het van het weekeind ook eens proberen denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...