zondag 30 januari 2011

't is aanstekelijk!

Bloggen is aanstekelijk, dat weten jullie natuurlijk wel, maar creatief bezig zijn is dat ook (weten jullie natuurlijk ook allang). Ik heb weer vele karweitjes op stapel liggen voor deze week, en begon daar gisteren voortvarend aan. Eerst wel even een bezoek aan de Kringloopwinkel gebracht, en oh wat was ik weer blij met mijn vondsten!
Dit is het topstuk (ernstig stukje huisnijverheid) dat ik op mijn werk op ga hangen (voor 60 cent, daar word  ik nou zooooo blij van):
Gister toog grote dochter aan het maken van een rok. Niet van een patroon uit Knip of Ottobre, nee gewoon zelf maken, maten nemen, tekenen op patroonpapier en dan stofje uitzoeken (het werd een retro bloemenstoffie uit mama's doos, zou het in de genen zitten?). Vandaag ging ze voor het eerst achter de naaimasjien:
Eerst wat stoeien met een proeflapje. Dat werd een aardig geworstel, maar alla. Naaien is lastiger dan ze dacht.... Daarna de zijpanden aan elkaar genaaid, en toen maar weer aan de kant gelegd.

Jongste dochter wilde haken. Haken doen ze op school ook, daar haakt ze een ballennetje. Nu wilde ze een sjaal voor mama haken... hoe lief :) Tja, da's een groot project, dus ik stelde een bloemetje voor,  voor haarzelf. Ok, daar ging ze:
Het werd een bloemetje naar eigen inzicht (ik kan niet zo goed blommetjes haken, ik doe meestal maar wat, heb heel erg een goed boekje nodig...) gehaakt met mooie katoen in bloemenkleuren:
En toen hij af was, zetten we er een elastiek achter, zodat ze hem in 't haar kan doen:

Ja, creatief bezig zijn is heel aanstekelijk!

5 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettende heerlijke creatieve dochters heb jij! Nog even en dan zitten de mijne ook achter mijn naaimachine!
  Leuk dat je mee doet met mijn give-away. En bedankt voor het linkje! En keuze 1 staat genoteerd.
  Fijne avond
  Groetjes Michaja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, zulke creatieve dochters. Het bloemetje vind ik heel kunstig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alleen een kind kan zo'n mooi bloempje haken, niet gehinderd door wat "hoort" of "kan" Prachtig gemaakt.
  Gezellig die creativiteit om je heen.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi! Doordat je onlangs m'n blog bent gaan volgen ben ik eens bij jou gaan 'buurten'. Wat een leuk blog heb je! En wat hebben je kinderen prachtige namen gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...