zondag 28 augustus 2011

chocoladetaart met tofu

Gister bakte ik een chocoladetaart,
vandaag proefden wij ervan.
Lekker, zacht van smaak, niet te zoet,
maar wel een volwassen smaak...
Voor de liefhebber!

Doe 100 gr bloem, 100 gr gemalen amandelen
en 1 eetlepel suiker in een kom en meng goed.
Wrijf 150 gr margarine/boter door de bloem en maak een deeg.
Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in 
en bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg
over de bodem en druk goed aan.
Laat de randen iets opstaan. Snijd 675 gr tofu in stukken.
Pureer de tofu met 200 gr rietsuiker, 1,75 dl plantaardige olie,
1,25 dl sinaasappelsap, 1,75 dl Tia Maria
en 50 gr cacao
tot een glad en romig geheel:
Giet het mengsel in de springvorm
 en bak de taart 75 minuten in een voorverwarmde oven 
op 160 graden of tot hij stijf is.

Laat de taart in de vorm 5 minuten afkoelen 
en verwijder de springvorm. 
Laat de taart afkoelen in de koelkast. 
Strooi er poedersuiker over.
 Wij aten er nog een flinke klodder slagroom op,
maar de jongsten van het gezelschap 
konden de smaak van deze volwassen taart niet echt waarderen...

3 opmerkingen:

  1. Taart met tofu... Ik vind tofu normaal echt niet lekker, zou taart daar verandering in brengen? Misschien eerst maar eens een stukje proeven. ;-)

    Groet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh dat ziet er wel heel lekker uit.
    Swapworkshop werkt zo dat je daar je artikelen op verkoopt, maar voor credits, niet voor geld. En de credits die je dan verdient kun je bij andere leden weer uitgeven. Ik had er heel veel gespaard en kon daarmee de deken en de omslagdoek 'kopen'. Kom er anders eens kijken en misschien meedoen.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...