Na een dag werken heb ik niet altijd zin
om lang in de keuken te staan,
toch heb ik een gezonde maaltijd,
met 3 opgroeiende kinderen, hoog in het vaandel staan ;-)
Vandaag maakte ik haverburgers:
met een eenvoudige bietensalade:
(bieten kort koken en in blokjes snijden,
wat witlof, bladsla, appeltje, alfalfa erbij,
of wat je nog meer in je koelkast hebt liggen ;-))
Hoe maak je haverburgers?
Kook voor 4 personen (kleine eters) 100 gram haver in 500 ml water met zout gaar.
Afgieten en kookwater opvangen.
In het haverkookwater 150 gram verse spinazie laten slinken.
Voeg de spinazie bij de uitgelekte haverkorrels,
samen met 1 tl kerrie en 1 tl Provençaalse kruiden:
Voeg daarbij flink wat kikkererwtenmeel en eventueel wat griesmeel,
tot je een redelijk stevig geheel krijgt.
Vorm burgers die je in hete olie bakt.
Ze worden heerlijk zacht van binnen, knapperig van buiten: mmmmm.
Smakelijk!
Ooooo, lekkerrr!
BeantwoordenVerwijderenDat is wel een hele lekkere maaltijd!
BeantwoordenVerwijderenZiet er erg lekker uit en past ook nog eens in een glutenvrij dieet.
BeantwoordenVerwijderenHaver mag mits het op de goed plek is gekocht en niet besmet is in een molen of bakkerij.