dinsdag 17 april 2012

vegetarische groentenmoussaka

Ik houd van ovenschotels,
je kunt ze namelijk van tevoren klaarmaken 
als je een drukke namiddag in het verschiet hebt,
en houdt tijdens het bakken tijd over om nog even iets anders te doen
(was ophangen, stofzuigen, boek lezen, helpen met huiswerk ofzo).
Zoonlief gaat de komende 10 dinsdagmiddagen
 een training Zelfcontrole (jaja..spannend) doen,
waarvoor we een eindje moeten toeren,
en deze moeder wil ook nog hardlopen
(vandaag les 4 met Evy in 't kielzog...;-)),
dus tijd om een ovenschotel te maken!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
400 gram aardappelen
200 gram vegetarisch gehakt
2 paprika's, 1couregtte
2 uien
olijfolie
Provençaalse kruiden
zout, peper
4 eieren
250 gr (soja)room
150 gram (zachte) geitenkaas

Snijd de aardappelen in kleine blokjes, evenals de rest van de groenten.
Bak eerst de uien in een ruime pan,
voeg daar het vega-gehakt bij,
en daarna de rest van de groenten.
Breng goed op smaak met de kruiden, peper en zout.
Splits de eieren, roer de eierdooiers om met de room
en roer ze door het groentenmengsel.
Klop de eiwitten stijf en spatel er ook doorheen.
Mik in een ovenschotel en beleg met de geitenkaas,
dan ziet het er zo uit:
Bak de schotel in een voorverwarmde oven op 180 graden in 45 minuten gaar.

Succes!

4 opmerkingen:

  1. Klinkt goed!! Gaan we hier ook eens proberen.
    Hoe ging les 4?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. les 4 ging goed, en het is wel grappig om te merken dat mijn conditie beter is dan die van mijn dochter van 13....

      Verwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...