maandag 5 november 2012

carobcake

De dag begon zondag mooi, met zon,
maar werd algauw zo druilerig en donker als het maar kon...
Tijd om iets heel winterigs te doen:
chocolademelk drinken 
 met een zelfgebakken plakje carobcake:
Ik deed daarvoor het volgende:

100 gram abrikozen weken en daarna tot moes malen.
150 gram boter met een ruime eetlepel honing smeuig roeren.
3 eieren splitsen en de dooiers door de boter roeren.
200 gram tarwemeel zeven met 5 gram wijnsteenpoeder en een eetlepel carobpoeder.
Ruime eetlepel kokos toevoegen.
Meelmengsel, abrikozenmoes, 1 dl karnemelk door de botermassa roeren.
Apart gehouden eiwitten stijf slaan en luchtig door de rest heen roeren.
150 gram gebroken carobchocolade erdoor mengen.
Stort in een cakevorm.
Bak een uur op 170 graden tot de cake gaar is.
Eet met een dot slagroom:
Jammie.

(Bij gebrek aan carob kun je ook cacao en gewone chocolade nemen)


2 opmerkingen:

  1. Hoi!

    Ik had vandaag een erg leuk pakketje gekregen van de postbode... van jou!
    Ik wil je hartelijk danken! Vroeg me wel af waarom je mij een PIF stuurde, maar vind het helemaal leuk! Ik heb er een blogje over gemaakt...
    Groet van Sandra

    P.S. het kan even duren, maar ik stuur je wat gezelligs terug, je adres heb ik nog...
    P.S.2. wat een lekkere cake, die ga ik ook eens maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De cake ziet er heerlijk uit, die ga ik zeker eens maken. Met cacao en gewone chocolade, want carob... gatsie ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...