vrijdag 1 maart 2013

kaneelmuffins

Ik bakte kaneelmuffins,
heerlijk zoet (eigenlijk iets tè naar mijn smaak,
maar de kinderen smulden ervan ;-))
 Ik zocht namelijk naar een recept om de overgebleven karnemelk 
van de karnemelkse broodjes  op te maken.
Inspiratie vond ik  hier, maar ik maakte mijn eigen versie:

Meng in een kom 1 cup (1 cup is 250 ml) zachte boter
met 2 cups palmsuiker en 2 eieren.
Voeg daarbij 2 cups karnemelk,
4 cups volkoren speltmeel, 2 volle theelepels kaneel
 en 4 theelepels wijnsteenpoeder.
Goed mengen.
Doe het deeg in een muffinvorm.
20 minuten bakken op 180 graden.
Bij voorkeur eten als ze nog warm zijn,
maar de volgende dag mag ook, als je dat redt...

Palmsuiker kun je vervangen door gewone suiker,
het speltmeel door (volkoren) meel,
boter door plantaardige margarine,
wijnsteenpoeder door gewoon bakpoeder.
Gewoon kijken wat je in je kast hebt staan ;-)
Je kunt er ook een cake van maken,
bak dan wel wat langer (ong. 45 minuten).

4 opmerkingen:

  1. Lekker! Die ga ik bakken voor onze zondag traktatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is het toch heerlijk als je van bakken houd. Ik kan me er niet toe zetten maar ik lust het resultaat maar al te graag. Dus af en toe mag ik mee genieten met de bakkunsten van Mama Maai die ook van die lekkere muffins kan maken. Smullen!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mjammie, een recept om te bewaren!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...