zaterdag 12 oktober 2013

havercrackers

Het stond al lang op mijn nog-eens-maken-lijstje: crackers.
Gisteren, terwijl de regen tegen de ramen zwiepte
en mijn sinaasappel-walnootkoekjes in de oven stonden,
probeerde ik het eens uit.

Ik deed 300 gram havervlokken in de blender en maakte er grof meel van.
Ik voegde 200 gram speltmeel toe, 2 theelepels zout, 1 theelepel wijnsteenpoeder
en 2 eetlepels walnootolie. Daarna roerde ik beetje bij beetje 250 ml kokend water
door het mengsel tot ik een stevig deeg kreeg.
Op het aanrecht strooide ik nog wat zelfgemaakt havermeel
om daar het deeg op uit te rollen tot een flinke plak van 2 tot 3 mm dikte.
Ik sneed er met een mes de crackers uit, 24 stuks.

De oven was al warm van de koekjes, ik zette hem nog wat hoger tot 220 graden.
Ik legde de crackers op een bakblik en bakte ze 7 minuten.
De volgende keer zal ik ze misschien een minuutje langer laten liggen,
ze zijn nu niet helemaal knapperig geworden,
maar de smaak is heerlijk, licht zoutig en ze hebben een verwarmende havermoutsmaak.


Ik belegde er 1 met geitenkaas,
1 met zelfgemaakte humus
en 1 met 4-notenpasta met een likje Marmite.
Zalig... 

1 opmerking:

  1. Onmiddellijk gemaakt zoals jij het beschrijft en ook een variatie met gebroken lijnzaad. Ondertussen geproefd en goed bevonden. Dat maak ik nog.
    Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...