zaterdag 31 maart 2012

appelchips

Ik was vandaag naar een cursus,
en bakte daar gisteren twee taarten voor.
Daar was oudste dochter zeer ontstemd over,
dat het niet voor hen was...
waarop ik opperde dat ze ook zelf iets lekkers kon bakken... toch?
En zo kwam ik net thuis
en kreeg ik een verslag van twee dochters die samen
appelchips gemaakt hadden, en karamelsaus erbij,
en dat alles zonder vader of moeder in de buurt....
Oef, wat een grote kinderen krijg ik!
En gelukkig maakten deze moderne kinderen 
nog wat foto's om te bewijzen dat ze het ECHT gedaan hadden
En nu willen jullie weten hoe ze dat gefikst hebben?

Verwarm de oven voor op 125 graden.
Verwijder met een appelboor het klokhuis uit een stevige appel,
en schaaf of snijdt hem in dunne plakjes (minstens 16).
Verdeel de appelplakjes over een bakplaat en
bak ze in de oven in 1-1,5 uur droog en krokant.
De karamelsaus maakten ze door room met suiker in een pan te doen
en ca. 5 minuten te koken tot het een dikke saus geworden is.
Ze lieten geen kruimel voor mij over,
gelukkig ik wel voor hen:

2 opmerkingen:

  1. Wat een flinke dochters heb je. Het klinkt erg lekker. Pluimpje aan de dames. Fijn weekend samen.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...