zondag 13 januari 2013

perentaart met amandelspijs

Af en toe puilt mijn voorraadkast uit,
en besluit ik eens een tijdje uit de voorraad te koken.
Of te bakken...

Ik had nog een blik peren staan van vorig jaar,
toen wij ons eliminatiedieet deden,
en een pakket biologische amandelspijs,
dat hoognodig opgemaakt moest worden.
Wat ermee te maken?


Perentaart met amandelspijs!


Verwarm de oven op 175 graden.
Meng 200 gram volkoren meel met 100 gram palm- of basterdsuiker, of stevia oid,
50 gram koude boter of margarine en 1 ei tot een kruimelig deeg,
en kneed dat vervolgens tot een bal,
die je een half uur laat rusten in de koelkast.
Meng ondertussen 300 gram amandelspijs met 2 eieren,
en snijd de peren uit blik (of verse peren natuurlijk) in partjes.
Als het deeg uitgerust is, bekleed je er een bakblik mee,
stort er blindvulling in en bakt het 15 minuten in de oven.
Haal de blindvulling eruit en verdeel de amandelspijs over de bodem.
Verdeel de partjes peer over de taart, bestrijk met abrikozenjam,
en bestrooi met amandelschaafsel,
of bij gebrek daaraan, met gehakte amandelen.
Bak nogmaals in de oven tot de taart een mooie kleur heeft,
ongeveer 20 minuten.

Smakelijk!

3 opmerkingen:

  1. Dit ziet er wel heel lekker uit!
    heb net vanochtend bladerdeeg met peer en suiker en kaneel pakketjes gemaakt. Ook lekker

    Groetjes, Gera

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met zo'n uitpuilende voorraadkast kom je nog eens tot lekkere ideetjes. Die taart ziet er fantastisch uit en zal zo ook wel smaken denk ik.
    SMULLEN!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...