zaterdag 5 februari 2011

banaan-choco-koekjes

Het is weer weekend en tijd om te bakken! 
Vandaag lagen er weer een paar bananen op de fruitmand, die hier niet zo gretig gegeten worden. Wat zeg ik, helemaal niet gegeten worden, of tegen heug en meug, en dus... verwerk ik ze door taart, koekjes of smooties. Je vraagt je misschien af waarom er dan bananen in huis zijn? Nou, dat zit zo: ze zitten in mijn bio-fruittas, dus ik krijg ze zogezegd in mijn maag gesplitst  (ik kan moeilijk zeggen dat ze die bananen maar weg moeten laten).
Maar goed, vandaag gezocht naar een recept om die bananen te verwerken, en het werd een recept uit het Lang Leven Fitkookboek: bananen-carobkoekjes.Ik had geen repen carob in huis, wel pure chocola, en ook wat andere ingrediënten heb ik aan de inhoud van mijn keukenkastje aangepast.
Allereerst bananen met een staafmixer mengen met eetlepel granenkoffie, 1 dl olie en 175 ml melk.

Daarna in een kom de volgende ingredienten doen:
120 gr vruchtensuiker, 2 eetlepels sojapoeder, 100 gr havermeel, 200 gram volkoren meel, 60 gr erwtenmeel, 15 gr wijnsteenpoeder, 2 theelepels gemalen kaneel, kwart theelepel gemalen kardamom en een  flinke snuf zout.
Alles mengen en het bananenmengsel erbij doen.
 Ook dat weer goed mengen en daarna 150 gr chocolade in kleine stukjes breken en toevoegen:
Goed door elkaar roeren, en het beste kun je daar een keukenprinses voor gebruiken:
Om ze vervolgens in hoopjes op een bakplaat te mikken (gebruik ook daar uw keukenprinses voor):
En dan mogen ze een twintigtal minuutjes in een voorverwarmde oven (175 graden) om er zo uit te komen:
Wij maakten 40 koekjes, ze zijn heel zacht van smaak en textuur, niet te zoet, de smaak van de banaan is aanwezig maar niet overheersend. Ik zou zeggen probeer ze ook eens en experimenteer met het recept, want wat kan er mis gaan?
Vraag aan de jury: zijn ze lekker?
Uhm.... JA!



4 opmerkingen:

  1. MMmm, denk wel dat de jury gelijk heeft,
    ze zien er heerlijk uit!
    groetjes prullemieke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker! Ik was ook aan het bakken vandaag, de oven draait overuren hier ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O, dat lijkt me leuk om te maken. Geinige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...